Indlandsisen nord for Thule      Indlandsisen nord for Thule      Indlandsisen nord for Thule      Indlandsisen nord for Thule
Mine billeder, film og bog om Grønland, Indlandsisen, Isbjørnejagt


Diaserie I & II,  VHS- og DVD film,  og bog.  Også enkeltbilleder i højere opløsning.  Kan købes her.
Se alle billeder og tekster        Se alle billeder     Bestil lysbilledserien

VHS videocassette  eller  DVD videodisc af  85  minutters spilletid, overført fra fotografisk film.
Autentiske smalfilmoptagelser fra en månedlang isbjørnejagtrejse med Thuleeskimoer i 1969

Tusind km gennem egne meget få har set.
Over Indlandsisen med polareskimoer til øde egne omkring den største gletcher i Arktis, i jagt på isbjørne


Dette er et rejsedokument - ikke en handlingsfilm, og den er optaget i 8 mm film, men er til gengæld ægte, ikke turistrejse, ingen scener for optagelsernes skyld. Vi rejste to slæder alene. Jeg var deltager - på godt og ondt - og mit valg var at deltagelsen i jagten og jagtlivet gik forud for at "få gode billeder i kassen".
Her ses usete scenerier, en utrolig virkelighed. Indlandsisen, midnatssolen, snestorm. Humboldtgletcheren og de kilometerstore is-øer, det mægtigste i Arktis, uset og ukendt, for her kommer ingen mennesker.
Her ses ekstréme kuldeforhold og farver. Hunde og slædekørsel, og fangst, i sjældne optagelser, polareskimoer, og verdens nordligste samfund.
De dramatiske scener og betagende naturoptagelser under de ekstréme forhold taler for sig selv, mens afsondretheden, ensomheden, fornemmes. Ledsages af dansk tale, af mig, med musik og lydeffekter - snestorm, opbrydende havistæppe m.v. optaget ved anden lejlighed. Optaget på Kodak Super- 8 fotografisk film under meget vanskelige forhold i ned under minus 50°, hvor film bliver glasagtigt, så en del er gået tabt når filmen splintredes, eller det simpelthen var for koldt for teknikken og optagelserne mislykkedes.
Pris 650 kr.

Bestil filmen

   Uddrag af min bog   ISBJØRNESPOR   120 sider, illustreret med mine farvefoto

Beretning om en jagtrejse gennem højarktisk ørken
Bogen er skrevet på baggrund af dagbogsnotater fra rejsen, skrevet i teltets kortvarige primusvarme om aftenen, og illustreret med farvefotos fra mit fotogalleri, samt filmkopier som ikke findes dér. Det er et udtryk for de frostskader som skete på filmmaterialet. Hvad jeg ikke fik vellykkede fotos af, har jeg måske på film - og omvendt. Men der var også situationer, hvor arbejdet ikke levnede tid og mulighed for at fotografere. I svær skrueis, i stærk kulde eller de værste snestorme, og andre tilfælde, hvor apparaterne havde fået knubs, eller taget sne, og ikke virkede, så jeg måtte vente til sengetid, hvor jeg kunne arbejde med det i teltets primusvarme.  I 50° frost kan man ikke arbejde godt med bare hænder, det forbyder kulde og forfrysninger, og metal fryser fast til huden.

Udgivet på eget forlag, med 60 flotte fotos i ægte farver under min egen behandling. Pris 950 kr.

Mine personlige fotos og beretninger om Grønland og Indlandsisen
Dias og film om isbjørnejagtrejsen, med tilhørende tekster 
Bestil bogen

Optakt til dette eventyr: Min historie "Fra Thule til Tennessee", de rigtigt gode - men ikke så gamle - dage. Fra mine drengeår i 40 - 50' ernes Danmark, over Færøerne og Grønland til New York og Midtvestens Prærie. Om at rejse, bo og arbejde. Med fotos fra før og nu.

Denne side er besøgt 3844 gange siden marts ' 99.Mine personlige fotos, fakta og beretninger om Grønland og Indlandsisen, og panorama over Thule-distrikt
Velkommen til mit Grønlands Galleri

ca 70 foto,  beretninger og panoramakort  m.m.

Copyright © Kjeld Holsting (Frit til begrænset skolebrug)